3678 3658 1

Joyride

Keer terug naar overzicht

Details

Naam Joyride
Leeftijd 5 (2014)
Geslacht Hengst
Stamboom Ampère - Jazz - May Sherif
Categorie Dekhengsten
Stamboek KWPN
Goedgekeurd voor KWPN, Oldenburger Zuchtverband,

Video

Stamboom

Ampère
Rousseau
Larivola
Ferro
ZsuZsa
Flemmingh
Farivola
Vidora EH
Jazz
Nivaldora
Cocktail
Charmante
May Sherif
Rolanda

Omschrijving

Dekgeld seizoen 2019: 1.000 euro excl BTW, excl inseminatie, excl transport

Afstamming:
Joyride is de vierde zoon van de naar Amerika geëxporteerde keuringskampioenshengst Ampère (v.Rousseau) die bij het KWPN wordt goedgekeurd. De moeder van Joyride is de elite sport-dr-merrie Vidora E.H., die op Z2-niveau werd uitgebracht en de grootmoeder is van een Z-dressuurpaard van Uphill. Vidora’s vader is de preferente stempelhengst Jazz. Grootmoeder Nivaldora is geklasseerd in het Z2-dressuur en is een dochter van May Sherif, die we kennen als vader van het olympiadepaard Matador van Kyra Kyrklund die weer de moedersvader is van de KWPN-goedgekeurde hengst Wynton (v.Jazz). Overgrootmoeder Rolanda (v.Doruto) is de moeder van het Lichte Tour-paard Felix (v.Zevenster), het Grand Prix-dressuurpaard Privaldi (v.Gribaldi) van Kay Maxted en Z-dressuurpaarden van Zevenster, Ulft, Ferro en Balzflug. Daarnaast is ze de (over)grootmoeder van een groot aantal Z/ZZ-dressuurpaarden.

Onderzoekrapport:
Joyride is een eerlijke en betrouwbare hengst met veel werklust en een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed tot zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte. De galop is krachtig, bergop met een goede ruimte en goede voorbeen techniek. Joyride beweegt met een goede houding, veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Joyride veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Prestaties

Reservekampioen Joyride

Joyride werd in het najaar van 2017 reservekampioen in het verrichtingsonderzoek. Hij scoorde toen een totaal van 84 punten, hij kreeg louter 8,5’en en één 8 voor zijn draf. Dat puntentotaal is volgens Brouwer niet onverdiend. ‘Hij heeft drie goede gangen, met name zijn stap en galop. Hij is heel compleet en dat is gewoon heel belangrijk. Niet alleen qua gangen, maar hij heeft veel ‘go’ en is erg bewerkbaar’