3678 3658 1

Jheronimus

Keer terug naar overzicht

Details

Naam Jheronimus
Leeftijd 6 (2014)
Geslacht Hengst
Stamboom Dream Boy - Jazz - Contango
Categorie Dekhengsten
Stamboek KWPN
Goedgekeurd voor KWPN, Oldenburger Zuchtverband,

Video

Stamboom

Dream Boy
Vivaldi
Resia
Krack C
Renate-Utopia
Ferro
Iresia
A.Bertje
Jazz
O.Bertje
Cocktail
Charmante
Contango
Cordola

Omschrijving

Jheronimus is goedgekeurd bij het KWPN en werd tijdens het najaarsonderzoek van 2018 met 83 punten ingeschreven waaronder 5x een 8,5.
Jheronimus is inmiddels ook goedgekeurd voor OLDBG.

Afstamming:

Vader Dream Boy (v. Vivaldi) weet in zijn eerste jaar op Grand Prix niveau al aansprekende resultaten te behalen. Zo was hij enkele maanden geleden een van de belangrijke pijlers in het Nederlanse dressuurteam op de WEG in Tryon.

Moeder A.Bertje is een voorlopig keur prok preferente prestatiemerrie van topvererver Jazz uit de Contangomerrie O.Bertje.

A.Bertje is de volle zus van de KWPN goedgekeurde Grand Prix hengst Tango, het Grand Prix paard Bonzanjo, Nationaal Merriekampioen en lichte tourpaard Zhara-Obertje, het lichte tourpaard Compas, nog een ZZ-Z en een Z-dressuurpaard en halfzus van de Nationaal Merriekampioen D.Oberje.

Nakomelingen A.Bertje

De nu veertienjarige A.Bertje bracht naast Jheronimus twee elitemerries, een tweede bezichtigingshengst en een ZZ-L, een ZZ-Z en een Z1 dressuur-paard. Haar zoon Kind of Magic (v. Ferdeaux) werd 17 november 2018 2e in de Equisport Cup Bergharen bij de 3-jarigen en werd 17 februari 2e tijdens Dressuur Talent Berlicum 2019 bij de 4-jarigen.

Onder het kopje pedigree vindt u video’s van nakomelingen van A.Bertje.

Onderzoeksrapport Jheronimus

Jheronimus werd in het onderzoekrapport geprezen als een eerlijke en betrouwbare hengst met veel bereidheid tot werken en die zich zeer goed laat bewerken. Hij heeft een zuivere, goede tot zeer goede stap, een lichtvoetige draf met een goede souplesse en ruimte, met een achterbeen dat goed tot dragen komt en een galop met een goede afdruk, ruimte, bergopwaarts gesprongen en met veel balans.

Jheronimus beweegt met een goede tot zeer goede houding, heeft veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Jheronimus heeft als dressuurpaard veel tot zeer veel aanleg. Hij is hierbij lichtvoetig en heeft veel vermogen tot schakelen.

Jheronimus nam succesvol deel aan de Hengstencompetitie met Gerrel Vink. Tijdens de finale in Den Bosch behaalde hij de tweede plaats, in het eindklassement werd hij derde.

Dekgeld € 950,-