3678 3658 1

Foundation

Keer terug naar overzicht

Details

Naam Foundation
Leeftijd 10 (2010)
Geslacht Hengst
Stokmaat 169 cm
Stamboom United - Jazz - Ferro
Kleur Vos
Categorie Dekhengsten
Stamboek KWPN
Goedgekeurd voor KWPN,
Niveau / Level Inter I

Video

Stamboom

United
Krack C
Nessica
Flemmingh
Gicara ||
TCN Partout
Jessica
Wiana
Jazz
Liane
Cocktail
Charmante
Ferro
Fabiola

Omschrijving

“De basis voor een getalenteerde topper”

Foundation is een modern sportpaard zoals kenners het tegenwoordig graag zien. Hij beschikt over een uitstekend karakter en hij heeft gangen die daarbij passen. Hij heeft zeer veel kwaliteit om het ver te schoppen in de sport. In 2013 gooide hij hoge ogen met zijn uitstekende stap tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. De commissieleden beloonden zijn stap met een negen. Foundation beweegt met heel veel souplesse en heeft een goede verbinding. Hierdoor geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.

Moeder Wiana werd met hoge cijfers opgenomen in het stamboek en voert de predikaten ster en preferent. Zij gaf, naast Foundation, de twee keurmerries Ciana (van Tuschinski) en Eva Wiana (van United). Grootmoeder Liane staat ook garant voor op en top sportpaarden. Haar eerste veulen was al direct raak, dit was de KWPN hengst en Krack C-zoon Redford. Daarnaast gaf ze ook nog drie sportpaarden die op Z2-niveau acteren.

De vader van Foundation is de hoog in het bloed staande United. Deze uitzonderlijk goed dravende en galopperende topvererver was jarenlang succesvol onder de Nederlandse ruiter Edward Gal. De bloedvoering van Foundation en zijn algehele aanleg als dressuurpaard maken hem, naast een uitzonderlijk dressuurpaard, ook een interessante dekhengst.

2013
Officieel KWPN Onderzoeksrapport

Stap 9.0
Draf 7.5
Galop 8.0
Souplesse 7.5
Houding & Balans 7.5
Rijdbaarheid & Instelling 7.5
Aanleg als dressuurpaard 7.5
Totaal 79

Afstamming:
Foundation is een zoon van de Lichte Tour hengst United. Moeder Wiana werd met hoge cijfers opgenomen in het stamboek en voert de predikaten ster en preferent. Deze dochter van Jazz komt uit Liane, een ster preferente prestatiemerrie van Ferro. Liane is ook de moeder van de KWPN-hengst Redford (v. Krack C). en bracht verder Z- dressuurpaarden van Mooiman, Krack C, Obelisk en Jazz. De moederlijn vervolgt met de ster preferente merrie Fabiola, een dochter van Lector uit keur preferente merrie Wanda, een dochter van de Engels volbloed Lucky Boy XX en Olene, een dochter van de Marco-Polo zoon Miro x Albatros.

Onderzoekrapport:
Foundation is een eerlijke en betrouwbare hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft een ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is ruim voldoende van ruimte, kracht en gedragenheid. De galop heeft veel kracht en zeer veel ruimte en gedragenheid. Foundation beweegt met ruim voldoende souplesse. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot veel houding en balans. Als dressuurpaard heeft Foundation ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

KWPN-Fokadvies:
Foundation kan kwaliteit in de stap en een goed achterbeengebruik toevoegen aan de dressuur- paardenfokkerij. De hengst lijkt het beste te passen op merries met een sterke bovenbouw.

Dekgeld 1.000 euro

Prestaties

- Pavo Cup 2014 1ste ronde 77.5 punten

Lees hier de nieuwsartikelen van deze hengst:

06-06-2014 Hengsten presentatie groot succes