3678 3658 1

Foundation

Keer terug naar overzicht

Details

Naam Foundation
Leeftijd 10 (2010)
Geslacht Hengst
Stokmaat 169 cm
Stamboom United - Jazz - Ferro
Kleur Vos
Categorie Dekhengsten
Stamboek KWPN
Goedgekeurd voor KWPN,
Niveau / Level Inter I

Video

Stamboom

United
Krack C
Nessica
Flemmingh
Gicara ||
TCN Partout
Jessica
Wiana
Jazz
Liane
Cocktail
Charmante
Ferro
Fabiola

Omschrijving

Foundation komt uitzelde moeder als:

Johnny Depp - Succesvol met Renate van Vliet o.a. reservekampioen VSN 2017
Idool - Succesvol onder Laura Quint
Hiana - IBOP van maar liefst 88 punten
Afstamming:

Foundation is een zoon van de Lichte Tour hengst United. Moeder Wiana werd met hoge cijfers opgenomen in het stamboek en voert de predikaten ster en preferent. Deze dochter van Jazz komt uit Liane, een ster preferente prestatiemerrie van Ferro. Liane is ook de moeder van de KWPN-hengst Redford (v. Krack C). en bracht verder Z- dressuurpaarden van Mooiman, Krack C, Obelisk en Jazz. De moederlijn vervolgt met de ster preferente merrie Fabiola, een dochter van Lector uit keur preferente merrie Wanda, een dochter van de Engels volbloed Lucky Boy XX en Olene, een dochter van de Marco-Polo zoon Miro x Albatros.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2013:
Foundation is een eerlijke en betrouwbare hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft een ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is ruim voldoende van ruimte, kracht en gedragenheid. De galop heeft veel kracht en zeer veel ruimte en gedragenheid. Foundation beweegt met ruim voldoende souplesse. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot veel houding en balans. Als dressuurpaard heeft Foundation ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur
Foundation is een goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurpaardenmodel staat. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en iets arm bespierd. De lendenen zijn arm bespierd. De croupe is hellend en ruim voldoende van lengte. De broekspier zou langer moeten doorlopen. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Foundation kan kwaliteit in de stap en een goed achterbeengebruik toevoegen aan de dressuur- paardenfokkerij. De hengst lijkt het beste te passen op merries met een sterke bovenbouw.

Dekgeld 1.000 excl BTW